Fotobehang montage

Zelf het fotobehang van FLIP&ZO monteren is uiteraard mogelijk. Wij leggen je hier stap voor stap uit hoe je te werk kunt gaan. En mocht je er toch niet uitkomen? Geen probleem, dan helpen we je graag.

Stap 1 – Voorbereiding

Wat heb je nodig voor het aanbrengen van het fotobehang uit één stuk:

  • Trap of opstapje
  • Speciale behanglijm
  • Kwast en/of roller
  • Spatel
  • Stanleymesje

Heb je alles in huis? Dan kunnen we beginnen. Zorg er voor dat de muur waarop het behang gemonteerd wordt zo glad mogelijk is. Dicht eventuele gaten en schuur wat oneffenheden op. Demonteer stopcontacten en lichtknoppen. Voorzie de muur van de lijm (deze lijm is extra te bestellen bij het fotobehang). Breng de lijm op de randen aan met een kwast en voorzie daarna de hele muur van lijm. Voor het gemak kun je dit aanbrengen met een verfroller.

Kingsign behang montage lijmen

Stap 2 – Behang aanbrengen

Begin linksboven en rol het behang een stukje uit over de lengte van de muur. Druk het behang langs de randen stevig aan tot aan de grond. Ga zo door totdat het behang volledig is uitgerold over de muur. Je houdt nu aan de rechter- en onderkant rond de 5 cm behang over. Tip: De rol met het Airtex behang kan zwaar zijn, een extra handje hierbij kan dus geen kwaad.

Kingsign behang montage lijmen

Stap 3 – Gladstrijken

Het behang zit nu op de muur. Breng hier en daar nog wat lijm aan als hoekjes of randjes nog niet helemaal plakken. Wrijf voorzichtig met een spatel vanuit het midden van het behang naar de hoeken. Zo zorg je ervoor dat het stevig wordt aangedrukt en voorkom je luchtbellen. Je mag hier best wat druk zetten, Airtex is stevig materiaal.

Kingsign behang montage glad strijken

Stap 4 – Afwerking

Snij met een scherp stanleymes de losse randen van het behang. Dit kun je met een liniaal doen langs de plint of met de losse pols als de plint er op een later moment nog tegenaan komt. Ook kun je de stopcontacten en lichtknoppen uit het behang snijden. Let daarbij op dat je niet teveel weghaalt. Ook in dit stadium kun je nog losse delen vastlijmen.

Kingsign behang montage afwerking

Hulp nodig met de montage?

FLIP&ZO heeft jarenlang ervaring in het bevestigen van fotobehang uit één stuk. Mocht je dit graag aan ons willen overlaten, dan kan dat uiteraard. Neem contact met ons op om een afspraak te plannen voor de montage.