Aanleverspecificaties

Gebruik onze tips voor het aanleveren van drukklare bestanden.

Tips voor het opmaken van bestanden

FLIP&ZO levert je bestelling snel en scherp geprijsd. Dat kan alleen als de ontwerpbestanden aan de juiste aanleverspecificaties voldoen, want dat voorkomt vertraging en extra kosten.

 

  • Lever je bestanden bij ons aan in PDF. Het is niet mogelijk je bestanden aan te leveren in TIF, PSD, PSB, AI of EPS. Zet deze bestanden dus altijd om.
  • Heb je een bestand dat op schaal wordt gemaakt? Downsamplen bij het opslaan van de PDF raden we dan af.
  • Pas zip-compressie toe, zodat er geen kwaliteit verloren gaat.
  • Voor bijna alle afwerkingen geldt 1 cm afloop per zijde. Zorg ervoor dat je afloop niet wit is, maar laat je kleur of afbeelding doorlopen.
  • Hou daarnaast 1 cm als veilige marge aan binnen het afgewerkte formaat.
  • Lever je bestanden aan zónder snijtekens.
  • Voer geen bewerkingen in Acrobat uit, zoals het croppen van snijtekens of het aanpassen van het formaat. Doe dit altijd in de opmaaksoftware (Indsign, Illustrator, Photoshop) zelf. Bewerkingen in Acrobat worden door ons systeem ongedaan gemaakt.
  • Lever geen versleutelde PDF-bestanden aan.
  • Gebruik in je bestanden maximaal 30.000 pixels per zijde.
  • Tenslotte: afvlakking zorgt in bepaalde gevallen voor zwaardere en moeilijker te verwerken bestanden.

Resolutie

Je wilt natuurlijk de beste kwaliteit voor je product. Zorg er daarom voor dat je bestanden goed zijn opgemaakt. Maak tijdens de opmaak van jouw PDF-bestand een inschatting welke resolutie geschikt is voor de toepassing. Normaal gesproken geldt: hoe hoger de resolutie, hoe scherper de print. Lever echter geen onnodig grote bestanden aan.

Lettertypen en lettercontouren

Zet actieve tekst altijd om naar lettercontouren. Zo worden teksten vastgelegd en veiliggesteld, voorkom je fouten in je print en kunnen we de bestanden eventueel openen om te controleren en/of bewerken. Sluit lettertypen voor de zekerheid in (in je PDF).

Opmaakprogramma’s

Populaire programma’s zijn Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop. Deze opmaaksoftwares (tegen betaling) zijn vooral handig in de grafische wereld. Bij Kingsign hebben we veel ervaring met het Adobe Creative Cloud pakket en kunnen je hierbij goed ondersteunen. Absoluut ongeschikt voor het aanleveren van bestanden zijn programma’s als Microsoft Word, Publisher, Powerpoint en Paint. Dit zijn geen opmaaksoftwares en leveren daardoor veel en vaak problemen op.

Hulp nodig?

Hulp nodig bij de opmaak of kom je niet helemaal uit de aanleverspecificaties van je product? Wij helpen je uiteraard graag met het juist aanleveren van de drukbestanden.

Let op!

FLIP&ZO is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de aanlevering van zelf opgemaakte bestanden. Lees daarom onze instructies altijd goed door. Mocht je twijfels hebben over het aanleveren van het bestand of hulp nodig hebben, dan staan we uiteraard altijd voor je klaar.