Aan de slag met fotobehang in je interieur

Er zijn verschillende manieren om je ruimte uniek en persoonlijk te maken. Een opvallende en originele manier om dit te doen is door gebruik te maken van fotobehang. Fotobehang kan een sfeer creëren en een ruimte veranderen. In deze blog gaan we verder in op fotobehang en hoe je dit kunt integreren in je interieur.

FLIP&ZO fotobehang babykamerFLIP&ZO fotobehang kantoor duinen

Wat is fotobehang?

Fotobehang is een vorm van decoratieve wandbekleding waarbij grote afbeeldingen, foto’s of ontwerpen op speciaal behangmateriaal worden afgedrukt. Het biedt de mogelijkheid om een enkele muur of een volledige ruimte te bedekken met een print. Die worden digitaal afgedrukt met behulp van hoge-resolutie technologieën, wat resulteert in scherpe, levendige en realistische beelden.

Ga voor een gewaagde muur!

Het gebruik van fotobehang kan een opvallende visuele impact hebben. Fotobehang is gewaagder dan andere soorten wanddecoratie in je huis. Het heeft een groot formaat, meestal bedekt het behang de hele wand. Het trekt de aandacht, doordat het meestal groots en visueel aantrekkelijk is. Ook zorgt behang voor realisme, het kan zeer gedetailleerde en realistische afbeeldingen weergeven. Het is een gewaagde en zeer creatieve look voor in je woning of kamer.

Verwerk fotobehang in jouw interieur

Er zijn genoeg redenen waarom fotobehang bijzonder is voor in je woning of leefruimte. Hier zijn enkele tips om behang op een effectieve manier in je interieur te integreren:

  • Kies het juiste beeld: Denk na over het gevoel dat je wilt overbrengen. Wil je rust en ontspanning creëren of juist energie en dynamiek? Kies een beeld dat past bij de gewenste sfeer.
  • Ruimtelijke overwegingen: Overweeg de grootte van de ruimte en de locatie van het behang. Grote prints kunnen een dramatische impact hebben, maar ze kunnen overweldigend zijn in kleine ruimtes.
  • Coördineer met interieur: Zorg ervoor dat het fotobehang past bij de rest van je interieur. Kies kleuren en patronen die goed samengaan met je meubels en andere muren.
  • Accentmuur of volledige dekking: Je kunt ervoor kiezen om slechts één muur met fotobehang te bedekken als accent, of je kunt meerdere muren volledig bedekken voor een gedurfder effect.
  • Kwaliteit en installatie: Investeer in hoogwaardig fotobehang en laat het professioneel installeren om een perfect resultaat te garanderen.

FLIP&ZO MultiTexPro Akoestisch Fotobehang

De FLIP&ZO fotobehang collectie

Bij FLIP&ZO hebben we een grote collectie fotobehang met diverse onderwerpen en patronen. Bij FLIP&ZO werken wij niet met rollen behang, maar met behang dat uit één groot stuk bestaat dat over de gehele breedte en lengte van de muur wordt gemonteerd. Hierdoor zijn er geen naden en lopen de prints altijd mooi door. Wij merken dat dit type behang steeds populairder wordt, vanwege de hoge kwaliteit die we kunnen aanbieden. We drukken het behang met UV-bestendige inkt. Het materiaal is erg stevig en kan dus tegen een stootje.

Soorten fotobehang

In ons assortiment hebben we 2 soorten fotobehang.

  • Airtex: Airtex betreft naadloos fotobehang dat uitgebreid kan worden bedrukt tot een maximale afmeting van 20 x 4,94 m. Het behang is kreukvrij dankzij de sterke toplaag van PVC. Eenvoudig en snel aan te brengen op de wanden. Dankzij de grijze achterkant van het materiaal schijnt de ondergrond niet door.
  • MultiTexPro: Akoestisch naadloos fotobehang tot 12 x 2,90 meter uit één stuk. Egaliseert tot 4 mm, ideaal voor oneffen wanden. Draagt bij aan een betere akoestiek. Het materiaal heeft een isolerende werking. Dankzij de printtechniek op waterbasis is de print geurloos. Let wel op, de ondergrond moet effen van kleur zijn om kleurverschil te mijden.

FLIP&ZO Airtex fotobehang uit een stukFLIP&ZO MultiTexPro Akoestisch fotobehang

Eigen ontwerp of ontwerp laten maken bij FLIP&ZO

Persoonlijk wordt het met een eigen foto, illustratie of patroon. Bij FLIP&ZO kun je een eigen foto uploaden en je fotobehang op maat bestellen. Ook is het mogelijk om hulp te krijgen van ons, wij helpen je met een gave print! Een voorbeeld ontvangen is bij ons een van de mogelijkheden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een voorbeeld ontvangen? Neem dan contact op, geef je wensen aan en upload eventueel een foto van jouw situatie. Zo voorkomen we ongewenste verrassingen. Nog meer vragen? Neem telefonisch contact op of via de mail.

Misschien vind je deze blogs ook leuk…