Stijlvolle textielframes voor onbeperkte variatie!

Met textielframes kun je eindeloos van look veranderen in je interieur. Je kunt namelijk eenvoudig het design veranderen door verschillende textieldoeken te bestellen.

Wat is een textielframe?

Een textielframe is een moderne manier van wanddecoratie. Het bestaat uit een frame gemaakt van aluminium waarin een stuk textiel strak wordt gespannen. Dit textiel kan bedrukt zijn met foto’s, grafische ontwerpen of kunstwerken. Dankzij het slimme spansysteem van het frame is het verwisselen van een doek heel eenvoudig. De frames zijn bij FLIP&ZO beschikbaar in de kleuren zwart, wit of aluminium. Het frame is 19 mm dik en de minimale afmeting is 30×30 cm. Het frame dient zelf nog gemonteerd te worden, maar dat is binnen een handomdraai gedaan.

FLIP&ZO textielframes Rijksmuseum veloursFLIP&ZO textielframes dekostof Rijksmuseum

Wat maakt een textielframe zo leuk?

  • Veelzijdigheid: Textielframes bieden een canvas voor diverse kunstwerken, foto’s en grafische prints. Ze passen zich gemakkelijk aan verschillende interieurstijlen aan en kunnen de persoonlijkheid van een ruimte op unieke wijze weerspiegelen.
  • Naadloze uitstraling: Het strak spannen van textiel in een frame resulteert in een naadloze en gladde presentatie. Hierdoor ontstaat een moderne en verfijnde uitstraling die past bij zowel formele als informele omgevingen.
  • Eenvoudige verwisseling: Het textiel kan gemakkelijk worden verwisseld. Dit maakt het mogelijk om de print aan te passen aan veranderende seizoenen, feestdagen of persoonlijke voorkeuren zonder het frame te vervangen.
  • Flexibiliteit in grootte: Textielframes zijn verkrijgbaar in verschillende maten, waardoor ze geschikt zijn voor zowel kleine als grote muren. Dit geeft de mogelijkheid om zowel opvallende prints als subtielere decoratieve elementen te creëren.
  • Geschikt voor vele ruimtes: Textielframes zijn geschikt voor diverse toepassingen. We komen deze ook veel tegen in commerciële omgevingen zoals kantoren, winkels en restaurants. Bij FLIP&ZO kunnen we zelfs extra akoestisch materiaal achter het frame plaatsen. Onze akoestisch textielframe is te bestellen op aanvraag.

FLIP&ZO textielframes Rijksmuseum dekostof schilderijFLIP&ZO textielframes Rijksmuseum bevestiging

Verschillende stofsoorten textielframes

Het textielframe kun je combineren met een passende stof. Bij FLIP&ZO hebben we verschillende soorten stof waaruit je kunt kiezen:

  • Dekostof: Dekostof is een soepel polyesterdoek met een matte uitstraling en een fijne structuur. Het materiaal absorbeert het licht. Hierdoor wordt de print zeer gedetailleerd en haarscherp getoond. Dekostof kenmerkt zich door krachtige kleuren en een lange levensduur. Bovendien heeft het een B1-certificaat.
  • Velours: Velours, velvet of ook wel fluweel genoemd, is een luxe stof met een subtiele zijdeglans die fluweelzacht aanvoelt. Dit komt doordat de stof laagpolig is. Velours geeft extra glans en kracht aan jouw gepersonaliseerde print en zorgt voor dynamische kleurcontrasten.

Bestel een los textieldoek

Ben je al in bezit van een textielframe? Dan kun je eenvoudig ook een los textieldoek bij ons bestellen. Je kunt per seizoen, promotie of actie een ander doek bestellen. Of gewoon als je weer eens wat anders in je interieur wilt!

FLIP&ZO textielframes Rijksmuseum velours montageFLIP&ZO textielframes Rijksmuseum bevestiging

Advies nodig?

Heb je advies nodig over de textielframes? Welke afmeting kan je het beste kiezen en voor welk soort stof ga je? Neem dan contact op met FLIP&ZO. Wij helpen je graag verder.

Misschien vind je deze blogs ook leuk…